Скулпторът Стефан Стефанов: Комплекс за малоценност. Варварство

в България

Скулпторът Стефан Стефанов: Комплекс за малоценност. Варварство Комплексът за малоценност не се преодолява с погроми. Преодолява се с любов, осъзната сила и воля съзидателна по избрания път.

Българският съвременен “политически и управленски елит”, както и част от нашия народ за пореден път доказаха по брутален и средновековен начин КОМПЛЕКСАРСКАТА СИ СЪЩНОСТ… А управлението и народът белязани с такъв печат са обречени…Рано или късно…

Демонтажът на паметника на съветската армия в София НЕ Е АКТ НА СВОБОДОЛЮБИЕ…А САМОУНИЩОЖЕНИЕ! Културно преди всичко. А щом е културно – то е ТОТАЛНО самоунищожение!

Това монументално произведение Е ГЕНИАЛНО ТВОРЕНИЕ! Абсолютно! Гениално организирано архитектурно пространство. Абсолютна хармония на частите към цялото. Няма слаби места. Няма въпроси. Има ИСТИНСКО творение!

КЪДЕ ПО СВЕТА има композирани в хармония ТРИ ФИГУРИ ВЪРХУ ЕДНА КОЛОНА??? НИКЪДЕ!!! БЕЗСПОРЕН шедьовър!!!

Политиката тук не е от никакво значение. Защото монументът НЕ Е ДЕЛО НА ЧУЖДИ и съветски автори!!! А НА БЪЛГАРСКИ ТАКИВА!!! ДЕЛО НА БЪЛГАРСКИЯ ХУДОЖЕСТВЕН, АРХИТЕКТУРЕН И СТРОИТЕЛЕН ГЕНИЙ!!!

По тази логика – ЗАЩО не бутнахте другари управляващи ГЕНИАЛНИТЕ мостове и архитектурни съоръжения – дело на майстор Колю Фичето??? Неговите творения са поръчани и платени от турски паши…. Наместници на най-кошмарната империя ЗА БЪЛГАРИТЕ в продължение на 500 години! Империя, която ни заличи като уникален народ за векове! ЗАЩО??? ЗАЩО Германия не пипна паметникът на съветската армия в Трептов Парк??? И при това че авторът е руснак??? Защото е гениално творение от общочовешко значение!!! И естествено с политическо такова, как иначе??? Унищожението на фашизмът в Европа.

Не от кой да е. А от съветската армия. Другите съюзници бяха подгласници в последната фаза на войната. Нали другарите – демократи ревяха/ Те ревяха не от собствена осъзнатост и воля за свобода, а поради това че им се подари “свободата”от онзи с картата на Южна Америка на челото- да не го забравят!/ с крокодилски сълзи срещу фашизма!

А ето днес е налице фашистки типичен акт!!! “Тоталитарен” според модното и вече овехтяло 33 годишно клише!

КОМПЛЕКСЪТ на малките нации, народи, държави е да се доказват по грозен, агресивен начин, присъщ на посредствеността и тесногръдието чрез разруха….Като притчата за врабецът с амбицията си да изпревари орела в неговия полет…и паднал от инфаркт…Примери много в Европа…Грозни , жалки и смешни…И ние част от това безумно хоро на догонващите, киселите и подскачащи към небето в мнимо желание за полет, но спирани от клетката , която сами си създаваме…клетката на посредствеността и малоумието…
Унищожението на СВОИТЕ ГЕНИИ и ГЕНИАЛНИ постижения е сигурен признак за РОБСКА СЪЩНОСТ……

Казвам това не от роднинско пристрастие -/..водещият скулптор на монумента – Иван Фунев ми е роднина. Разбрах от дядо ми 15 години след смъртта на Фунев. Питайки го – “защо не сте ми казали за това ? ” , той отвърна – “…така трябва..Да вървиш по своя път сам и без протекции. От теб зависи дали ще те бъде!”/ – Казвам го от болка…

БЪЛГАРИЯ се превръща все повече в провинциална и ЗАГИВАЩА “държавица”…С политически войнички, мерзости, отъпяване, бездуховност…ВСЕ ПОВЕЧЕ РОБСКА, вместо ВЕЛИКА… УБИВАЩА БЪЛГАРСКИЯ ГЕНИИ ВЪВ ВСИЧКИТЕ МУ ЯВЛЕНИЯ!!!

Факт…- на мястото на гениалната архитектурна творба от световно значение – мавзолеят в сърцето на София сега все още има само локва бетон, изравнявана с лопата… …Или – “Преди нас нищо не е имало!”, “Започваме на чисто”, или “След нас и потоп”..все нашенски тъпотии…..защото освен че са тъпотии – те водят към нищото…
А тук сега какво ще има?

Някое поредно скопено, бездарно и изсмукано от пръстите скулптурно изображение? Някоя нова сатанинска “София”?..Ще видим…

Ще се борим за величието…Което НЕ Е РОБСКО ЗАНИМАНИЕ…Нито просташко – БЕЗДАРНО ОТ КОМПЛЕКСАРИ!!!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар