След месец държавата ще „пламне“, ето какво се задава

в България

След месец държавата ще "пламне", ето какво се задава Автобусните превози са в колапс, тъй като продължават проблемите с финансирането на този вид транспорт

Транспортният бранш в България е готов за протести в началото на октомври, ако държавата не започне да решава проблемите в сектора.

Автобусните превози са в колапс, тъй като продължават проблемите с финансирането на този вид транспорт. Това сподели за БНР Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи:

„Пари за това децата до 14 години в страната да пътуват безплатно се оказва, че нямаме, защото недостигът в момента на тези средства възлиза на 57 милиона лева.

Искрено се надяваме Министерство на финансите също да вземе адекватна позиция. В момента те провеждат по общините едно обследване на тези средства какво ще бъде наистина необходимо.

Искрено се надявам този проблем да бъде решен, защото колегите са в готовност от 1 октомври да преустановят издаването на тези карти, съответно извозването на децата, което ще бъде много сериозен проблем за всички“, обясни Милтенова.

„В момента между вътрешнообщностна граница, каквато е тази между България и Румъния, се чака от порядъка на 30-35 часа. Дори в периодите, когато лекият трафик е по-понижен, примерно през нощта или късно вечер, тогава се почват едни детайлни проверки, една гавра с тези водачи, които са на пътя.

Разглобяват се камионите, почнаха детайлни проверки с газанализатори за мигранти и много бързо държавата трябва да проведе съвместна среща на високо ниво с румънската държава“, каза Димитров.

Йоана Лалова от Европейския транспортен клъстер призова транспортът да бъде припознат бранш с национално значение:

„Можем да не търсим гаранции, можем да не търсим ангажимент, но ще потърсим правото на това да затворим държавата, защото чашата е преляла“, посочи тя.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.