Шарлатанинът Кирил Петков обвини Румен Радев в лъжа, че само Димитър Главчев се е съгласил за служебен премиер

в България

Шарлатанинът Кирил Петков обвини Румен Радев в лъжа, че само Димитър Главчев се е съгласил за служебен премиер

Според шарлатанина (по думите на политическия му баща Румен Радев) Кирчо Петков от Промяната техният единствен кандидат за поста Андрей Гюров въобще не е канен за служебен премиер от президента, че да е отказал. Напротив, щял е да приеме.

Друг е въпросът как деполитизиран подуправител на БНБ споделя с партиен лидер тайни от кухнята на президента и институцията. Същата версия ласира и приятелката на Кирчо Лена от сценката с парапета.

“Не е вярно, че щеше да има конституционна криза, ако Димитър Главчев не беше приел, защото Андрей Гюров нямаше да откаже”.
Това заяви пред БНР Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“ и съпредседател на ПГ на ПП-ДБ, във връзка със заявеното от президента Румен Радев, че председателят на Сметната палата е бил единственият от поканените събеседници, съгласил се да поеме ангажимента да стане служебен министър-председател.

„Кандидатите за служебен премиер бяха така обрисувани, че няма избор, но реално имаше избор. Ние знаем, че Андрей Гюров, ако беше избран, нямаше да откаже и то не защото иска, а защото щеше да го види като отговорност към Конституцията и към България. Тезата, че щеше да има конституционна криза, ако Главчев не беше приел, не е вярна. В това сме сигурни поне за един кандидат“, обясни той и категорично подчерта, че е имало избор:
„Не беше вярно, че няма избор между възможните кандидати. … Сред възможните кандидати имаше и хора, които не бяха толкова ярко оцветени партийно. Не беше само черно и бяло. Съгласен съм, че тези институции трябва да се пълнят с непартийни хора“.
По думите му Конституцията работи добре като формат, но „в завзетите институции в момента този формат беше много труден“:

„Това, което сложихме в нашето споразумение, е, че във всички назначения в тези институции не трябва да има политически квоти. Включително и от нас, не казвам, че ние (ПП-ДБ) трябва да сме със специална квота, напротив“, заоправдава се за конституционните безобразия той.

“Ще бъдем в опозиция, дори и да бъдем първа политическа сила след изборите, ако нямаме партньори, които да са със същата визия за България като нас”, сам си вярва съпредседателят на ПП-ДБ.

Не е на всяка цена в правителство, което ПП-ДБ подкрепи, Асен Василев да бъде министър на финансите, заяви Кирил Петков и уточни:

„Не е на всяка цена, но изпускаме ресурси, ако на база на политическо оцветяване не си слагаме най-добрите хора на най-правилните места. … Никой не е със запазена роля и със запазена позиция. Единственото важно е да продължаваме да строим институции, които не са тясно политически и дават на обществото да се движи напред“.

Задължително ще имаме обща листа с „Демократична България“ за европейските избори и ние с Асен Василев и Христо Иванов няма да бъдем в нея, подчерта Кирил Петков и така отрече информацията от изданията на Прокопиев, че лидерът на ДБ и баща на абсурдните конституционните промени се спасява от позора с бягство в Брюксел.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.