Лекари хранят пациенти с хайвер

в Свят

Болница в руската Вороженска област купи 78 кг червен хайвер с пари от задължителната медицинска застраховка. Договорът за покупката е бил официално публикуван на интернет страницата на лечебното заведение и не е убягнал от погледа на местните медии.

Платената цена за морския деликатес е 261 000 руски рубли (3800 EUR). Много от хората смятат, че той е бил купен за новогодишния купон. От болницата обаче обяснили, че той е за пациентите и щели три пъти да ги нахранят на закуска с въпросното количество.

Главният лекар на Виктор Вериковский пояснява, че покупката на хайвера е станала в рамките поръчка на храна на обща стойност 2.7 млн. руски рубли (40 000 EUR). В нея влиза доставката на плодове, зеленчуци, риба, мляко. Сумата от 261 000 рубли не е малка, но не и голяма на фона на всички останали поръчани хранителни продукти.

Пациенти са потвърдили, че са били хранени с червен хайвер. Разбира се, те са се учудили на подобна храна в болница, като се има предвид, че традиционната закуска е парченце сирене. На пациентите е било обяснявано, че идва Нова година. Някои шегаджии смятат, че най-добре е щяло да бъде, ако е бил предложен на закуска в болница черен хайвер. С празничните сандвичи пациентите са били хранени в периода 18-20 декември 2019 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар