Бизнесменът Дачев: Няма квалифицирани хора, а другите за нищо не стават. Нашите млади са най-глупавите

в България

Бизнесменът Дачев: Няма квалифицирани хора, а другите за нищо не стават. Нашите млади са най-глупавите В България има стотици хиляди млади хора, които не искат да работят.

Това каза предприемачът, зам.-председател на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата и носител на орден „Стара планина” първа степен Красимир Дачев в предаването „Събуди се” по Нова телевизия.

Според него в България не работи този, който няма желание. “Не работи само този, който не иска да работи”, каза бизнесменът.

Дачев сподели наблюденията си, че в някои сфери не могат да бъдат намерени специалисти вече. “Няма квалифицирани хора, а другите за нищо не стават”, посочи той.

Младите хора не искат да учат. „Европейските млади са най-бедните млади в света. Нашите млади са най-глупавите млади. По целия свят новите милионери са млади хора”, посочи Дачев.

Той допълни, че не може да се намерят хора за много дейности и не става въпрос само за заплатата. Не може да се намери заварчик, поддръжка машини. В България пристигат хора с купени книжки, а той не знае коя му е лявата ръка и коя дясната. Това е проблемът у нас, че няма квалифицирани хора.

Никой предприемач не заплаща заплата срещу небеснокафевите им очи. Каква сила имат те? Той иска 4000 хил. лв., а иска да се научи. Да дойде научен и ще му дадем. Стипендии няма на кой да дам, няма мераклии, не им се учи, каза още Дачев.

По думите на бизнесмена избори след избори означават “много лоши неща”, защото няма кой да взема решения. Пример той даде със загиването на горите загиват последните години.

Не съм гнуслив към никакво правителство, въпросът е да направи нещо. Бюджетът прелива от пари, но нищо не се прави. Не се инвестира в бъдещето. Най-хубавото е да не се занимават с икономиката, а да създават условия, допълни Дачев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.