Кола – бомба се взриви до затвор в Афганистан. Има жертви

в Свят

В афганистанския град Джалалабад атентатор – самоубиец взриви кола, натоварена с експлозиви, близо до затвор, съобщи TOLO News.

Официалните власти потвърдиха за експлозията. Самоубиецът се е взривил пред главния вход на затвора. След взрива е чута и стрелба.

Първоначалните данни са за един убит и най-малко 18 ранени. На мястото на атентата са изпратени полицаи, военни и линейки.

UPDATE – A spokesman for the #Nangarhar governor, Attaullah Khogyani, said one person was killed and 18 people were injured in a car bomb blast that exploded at the entrance gate of the Jalalabad prison and militants were reportedly on the upper floor.

— TOLOnews (@TOLOnews) August 2, 2020

По-рано афганистанските власти освободиха 4 600 от 5 000 талибани, които излежават своите присъди в затворите в Афганистан. 

Акцията на правителството е част от кампанията на правителството с подкрепата на САЩ за помирение с талибаните.

Атентатът в афганистанския град Джалалабад става на фона на празненствата за един от най-големите празници в исляма – Курбан байряма. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар