Бай Тошо: На младини изпълнени с амбиции, на старини изпълнени с болести и борчове!

в Бай Тошо/България

Бай Тошо: На младини изпълнени с амбиции, на старини изпълнени с болести и борчове! България на младите, но какво са младите без опитът на старите?

На младини сте силни и здрави и все още има кой да се грижи за вас, но това се променя когато решите да имате собствен дом – по мое време беше собствен, а сега е на банката.

До този момент се стига след като сте си намерили работа и доходите все още отговарят критерият на банката за да получите кредит. По мое време не бе така.

Всяко семейство докато се роди дете и му правят спестовен влог, в който всеки месец спестяваха за детето и като стане на 24 години може сам да си ги изтегли.

До тази възраст с родителски контрол. Да не говорим, че имате жилище от родителите си, защото се строяха къщи на два-три и четири етажа за децата да има.

Тогава всяко семейство гледаше да изучи децата си за да могат да работят като инженери, химици като бригадири или на по-квалифицирана работа.

Днес да завърши младежа пък какво знае, какво може е друга тема като то и без това работа няма, а ако има тя е до време.

Докато сте млади сте изпълнени с амбиция да растете на работното си място, докато мечтаете и изплащате кола и жилище на банката някак си остарявате, някак си се разболявате и се появява дете или две и всички приоритети се сменят като вече за децата да има и вие се съгласявате на дрехи втора употреба каквито са и колите ви, и жилището ви, и всичко.

Вноските към банката вървят всеки месец, а вие спирате да мечтаете, спирате и да сте амбициозни докато трупате болежки и накрая се разболеете в борчове.

Това не живот, това е модел за оцеляване и не за всички – повечето имигрират, а родните им тук оцеляват с 200 лева пенсия за хляб, ток и лекарства.

Токът поскъпва, лекарствата и те, лишенията стигат своят предел!

Това се нарича унищожение – вече няма какво да продадете на никого, вече няма с кого да си кажете блага дума, вече няма никого до вас.

Това е геноцид и изтребление, което е модел на управление!

Вижте още от Bultimes Info

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар