Възможно е забавяне на важни проекти във Франция и Великобритания

в Свят

Френската компания EDF съобщи, че пандемията от COVID-19 е довела до забавяне на строителството и ремонтите на нейните АЕЦ във Франция и Великобритания.

Според EDF, рискът за забавяне на въвеждането в експлоатация на строящата се във Великобритания АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“ е „висок“. По план първият от двата реактора EPR трябва да заработи в края на 2025 г.

През септември 2019 г. компанията заяви, че рискът за забавяне с 15 месеца на Първи енергоблок и с 9 месеца на Втори се е увеличил. Забавянията ще доведат до допълнителни разходи от 700 милиона лири, предаде World Nuclear News.

Що се отнася до проекта на EDF за трети реактор на АЕЦ „Фламанвил“, всички строителни дейности бяха временно преустановени между средата на март и началото на май в отговор на пандемията. Сега се очаква зареждането на гориво в реактора да стане в края на 2022 година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар