Гарбриел: Тръмп опитва да раздели ЕС

в Свят

Нов мандат за Доналд Тръмп ще доведе до продължаване на американската политика спрямо Европа. Това заяви предходният германски външен министър Зигмар Габриел пред ZDF.

Дипломатът смята, че трябва промяна на американската политика спрямо Европа. Мнението му е, че американската администрация трябва да покаже добро настроение.

Той смята, че отношението на американския президент към европейската общност не е уважително. Дипломатът твърди и че се правят опити за нейното разделяне.

Според него се извършват и нападки към автономното взимане на решения от германското правителство. Габриел смята, че Тръмп прокарва идеята, че само големите страни могат да сключват големи споразумения.

Допълва се, че тази позиция не е по-различна от тази на руския или китайския ръководител. Той обаче смята, че американското отдалечаване е започнало още при предходната администрация.

Дипломатът смята, че промяна ще е трудна, дори при смяна на администрацията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар