Готови сме на по-строга карантина срещу вируса

в България

При положение, че властта успее да събере доверие и ако коронавирусът продължи да се разпространява, българите биха приели и по-строги мерки.

Това коментира пред бТВ политологът Първан Симеонов във връзка с последното проучване на „Галъп интернешеънъл“, проведено между 20 и 23 март.

То е свързано с това как българите приемат мерките на правителството за ограничение на епидемията.

Българите като цяло одобряват извънредното положение. 66% казват, че мерките са достатъчни, 15% – че са недостатъчни, а прекалени ги намират 17%. „Досега виждам много сериозен инстинкт за обществено самосъхранение“, коментира Първанов.

bulpress tv

Данните сочат още, че председателят на националния оперативен щаб за ограничаване разпространението на коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски се радва на по-голяма подкрепа от премиера Бойко Борисов. „Обществото като цяло показва одобрение за своите ръководители“, обясни политологът.

Той допълни, че избухват все повече тревоги на тема икономика. 3% от българите казват, че вече са загубили работата си.

Не толкова радушно се приемат крайните мерки – вечерен час, забрана за пътуване от един град в друг.

„Изводът от това проучване е, че българите остават здраво на земята. Възприемат мерките, мобилизират се, харесват своите ръководители в този момент, но не желаят крайности“, заяви Първан Симеонов.

Източник: standartnews.com

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от България

Отидете горе