Гранични проверки в Ирландско море все пак ще има

в Свят

Британското правителство потвърди за първи път, че ще има нови проверки за някои стоки, влизащи в Северна Ирландия от останалата част на Обединеното кралство в рамките на сделката за Брекзит. От документ от 23 страници, разпространен от правителството, става ясно за проверки на животни и храни.

Така нареченият „Северноирландски протокол“ би трябвало да влезе в сила от януари дори и двете страни да не постигнат търговско споразумение. Само преди няколко месеца Борис Джонсън заяви, че няма да има търговски проверки при прекосяването на стоки през Ирландско море и посъветва британските бизнесмени да хвърлят в кошчето за боклук всеки нов документ, който им бъде даден за попълване.

Изпълняващият функциите на вицeпремиер Майкъл Гоув заяви в парламента, че проверките са необходими, за да се гарантира, че целият остров Ирландия е безопасен по отношение на заболявания с гранични инспекции за селскостопански продукти в постове на пристанището на Белфаст, на международното и на градското летище в северноирландската столица и в пристанището Уорънпойнт.

bulpress tv

Ще бъде изградена и специална инфраструктура по места, като пристанището Ларне например, където вече по принцип се правят проверки на жива стока. Договореностите са част от сделката, постигната между Борис Джонсън и ЕС през януари за избягване на граница на остров Ирландия.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от Свят

Отидете горе