Задължителни маски и допълнителна дезинфекция на ски пистите у нас

в Новини

Зимните курорти у нас се подготвят за предстоящия ски сезон. Планира се въвеждането на противоепидемични мерки на ски пистите и допълнителна дезинфекция на съоръженията, съобщи БНТ.

Редица ограничения ще трябва да спазват туристите на ски пистите в зимните ни курорти този сезон. В Банко маски ще трябва да се носят освен в закритите помещения, вътре в кабинките на лифта, както и на седалковия лифт, макар че е на открито. С маски ще трябва да са туристите и около касите. Няма да се променя обаче капацитетът на кабините на лифта и във всяка ще има до 8 души.

От фирмата концесионер на ски зоната препоръчват карти за съоръженията да не се купуват от касите, а онлайн. Целта е да се избегне струпването на хора на едно място. Ако все пак обаче се стигне дотам, призивът е туристите да спазват необходимата дистанция.

bulpress tv

Система за автоматична дезинфекция ще работи този сезон на ски зоната в Банско. 3 пъти на ден ще се дезинфекцират всички помещения, които се използват от туристите. В гардеробите ще се въведе специален пропускателен режим – ще се допускат до 20 души, като целта е да се избегне струпването на много хора на едно място.

Иван Обрейков – маркетинг директор на фирмата-концесионер на ски зона Банско: Най-новото, което ние го правим единствено в България, е 2 автомата, купуване на карти с кредитна карта, 24 часа ще работят в деня, така че всеки, по което и време да пристигне, ще може да си купи карта без проблем.

И в Пампорово ще разчитат на нови технологии, за да се избегне образуването на опашки от хора, чакащи да си купят карти за ски съоръженията. В курорта ще въведат пик ап система – всеки турист ще може да закупи лифт карта онлайн и ще получи QR-код на смарт устройството си.

Мариян Беляков – изп. директор на "Пампорово" АД: Той просто трябва да го сканира на така наречените пик ап боксове, които ще бъдат позиционирани на „Студенец" и „Малина" и при сканирането на QR-кода, лифт картата ще бъде автоматично издадена от това устройство.

Групите в ски училищата на Пампорово ще бъдат ограничени до 10 души. В ски гардеробите пък освен дезинфектанти, ще има и озонови лампи. Няма да се въвежда специален пропускателен режим за лифтовете, но туристите ще трябва да спазват необходимата дистанция. Дали се спазват мерките и в Банско, и в Пампорово, ще следят хора от персонала на фирмите-концесионери на ски зоните.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от Новини

Отидете горе