Заповед: Край на частните партита, баровете ще затварят в полунощ

в Свят

Италианското правителство затегна ограничителните мерки, за да предотврати разпространението на новия коронавирус, като забрани частните партита и намали работното време на баровете и ресторантите.

Заведенията за хранене и пиене ще затварят в полунощ и се забранява струпването на хора пред тях след 21 ч. Новите мерки ще влязат в сила днес и ще се прилагат за един месец, съобщи Новини.бг. Премиерът Джузепе Конте подписа указа с новите мерки – 20-страничен документ, който бе публикуван часове по-късно. Ограничава се до 30 души броят на присъстващите на церемонии като сватби, кръщенета и погребения, препоръчва се носенето на маска дори вкъщи и при посещения на приятели и роднини.

При домашни партита силно се препоръчва да присъстват не повече от 6 външни човека, освен членовете на семейството. Забраняват се училищните екскурзии и аматьорските групови спортове като футбола. Говорейки пред репортери в столицата Рим, италианският премиер изрази надеждата на правителството, че тези ограничения ще бъдат достатъчни разпространението на коронавируса отново да бъде поставено под контрол.

bulpress tv

"Искаме да избегнем цялостна карантина", подчерта Конте. Италианското министерство на здравеопазването намали от 14 на 10 дни срока, в който хората трябва да стоят под карантина заради коронавируса. Това стана по съвета на здравните експерти на правителството. Броят на новозаразените в Италия нарасна рязко след 1 октомври. Дотогава средният брой бе под 2000 случая на денонощие, а през последното денонощие достигна 5901 – най-високия след края на март и близък до поставения тогава рекорд.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от Свят

Отидете горе