Затварят Италия?

в Свят

Заради големия ръст на заразени с коронавирус в Италия през последните дни властите в Рим предприемат стъпки, за да ограничат отново разпространението на заразата. Предвиждат се отново много строги мерки, пишат медиите в Италия.

Фитнесите, плувните басейни, СПА-центровете и казината ще бъдат затворени. Аматьорският спорт ще бъде забранен. На футболните мачове в Серия А се допускаха до 1000 зрители, но и това ще бъде забранено. Гражданите ще бъдат призовани да излизат от домовете си само в краен случай. Чужденците, които искат да отидат в Италия, трябва да представят отрицателен тест за COVID-19.

Губернаторът на региона Кампания Винченцо де Лука призова властите да блокират отново цялата страна в отговор на нарастващите случаи на коронавирус. По думите му Италия трябва да „затвори всичко”, освен секторите, които произвеждат жизненоважни и основни стоки и продукти, предаде агенция ANSA.

bulpress tv

В някои части на страната ще бъде въведен вечерен час, включително в Северна Италия, където се намират най-важните от икономическа гледна точка градове на страната – Торино и Милано. През последните дни се забелязва значителен ръст на заразените в Италия – над 19 000 случая само за денонощие. Регистрираните случаи в страната от началото на пандемията са над половин милион.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от Свят

Отидете горе