Изплатиха 4,5 млн. лева забавени заплати

в Новини

Забавени заплати за 4,5 милиона лева са изплатени след намесата на Главната инспекция по труда за първите 9 месеца на годината, съобщи БНР.

Работници от 71 предприятия са получили право на обезщетение от Фонда за гарантиране на вземанията, след като работодателите им са били обявени в несъстоятелност, или са открити производства заради бавени заплати.

За деветте месеца на годината инспекторите са проверили над 23 хил. предприятия с над 1 млн. заети.

bulpress tv

Близо 5 хил. от проверките са били след сигнали, като в условията на кризата от коронавируса най-често те са били свързани със заплащането на труда.

Съставени са 4 хил. и 400 акта за нарушения – за работа без трудов договор и за нарушения при заплащането.

В Световния ден за достоен труд от Инспекцията по труда отправят апел към работниците – да подават сигнали за нарушения на законодателството докато все още са в трудови правоотношения със своя работодател.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от Новини

Отидете горе