Исторически рекорд в „Черния петък“ (СНИМКИ)

в Новини

Пандемията от коронавирус, която доведе до затварянето на магазини доведе до небивал ръст в интернет покупките сред американците. В Черния петък“ те са изхарчили над 9 млрд. USD, за да се възползват от големите разпродажби на търговските вериги. Данните са на база анализ на резултатите на 80 от 100 големи американски търговски мрежи.

За сравнение, миналата година сумата беше 7.4 млрд. USD, а през 2018-а – 6.2 млрд. USD.

Интересът към интернет търговията е обусловен от пандемията. В много щати магазините са затворени и единственият начин за покупка е онлайн.

Най-голям интерес в тазгодишния „Черен петък“ е имало към мобилните устройства и битовата техника. Спрямо минали години значително е спаднал интересът към покупката на ювелирни изделия и обувки.

В предстоящия „Кибер понеделник“ на 30 ноември американците ще изхарчат за покупка в интернет магазините между 10.8 и 12.7 млрд. USD, сочи анализ на Adobe Analytics. Ако прогнозата е вярна, то това отново ще е рекорд. В „Кибер понеделник“ онлайн магазините в Щатите предлагат големи отстъпки.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар