Италиански свещеник се жертва за по-млад пациент

в Свят

Италиански свещеник пожертва собствения си живот, за да спаси по-млад от него пациент, когото не познава, предаде Би Би Си.

72-годишният свещеник Джузепе Берардели е починал в болница в град Ловере, близо до Бергамо, след като се отказва от респиратора си. Именно респираторите са от ключово значение в лечението на заразени с коронавирус.

Свещеникът е дал своя респиратор на по-млад пациент. Според лекуващите го медици Берардели е отказал да използва респиратора, който неговите енориаши са му осигурили. Духовникът е предпочел да помогне на по-млад пациент, също заразен с коронавируса.

Италия е най-засегнатата от COVID-19 страна, а едно от огнищата на заразата е град Бергамо в Северна Италия. Властите взеха драконовски мерки, за да ограничат разпространението на вируса сред населението. Училищата, университетите, ресторантите и музеите са затворени, а населението е призовано да излиза единствено за зареждане на хранителни продукти и медикаменти.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар