Карантината в Банско срина туристическата индустрия

в Новини

Карантината в Банско срина туристическата индустрия. Това доведе до ефекта на доминото – към хранителното производство, леката промишленост, която не е голяма, но изхранва стотици семейства. Ще пострада и бюджетът на общината, която ще има в пъти по-големи социални ангажименти.

Мерките в подкрепа на бизнеса, който е на първа линия на ударната вълна от коронавируса и в подкрепа на хората, вече загубили работа, закъсняват, почти фатално. Идеите за адекватно пренасочване на икономиката с оглед ситуацията ги няма, отбелязва БНР.

В Банско има карантина от една седмица. В града работят само лекарите, фермерите, хранителните магазини, аптеките, бензиностанциите, а от вчера и няколко банкови офиса. Ръст в оборотите регистрират само супермаркетите и аптеките.

bulpress tv

Туризмът пострада най-жестоко. Ударът е двоен – заради мерките, които затвориха всички туристически обекти – хотели, ресторанти, механи, атракции и заради това, че те пандемията засяга целия свят.

Пряко свързана с туризма е търговията. Спадът тук ще е аналогичен, защото се капсулира пазарът и при висок ръст на безработица покупателната способност се свива.

В последните години Банско успя да възстанови почти ликвидираното дървопреработване – в по-големи мебелни цехове и в по-малки работилници, тип семейни. Предприемач от Троян успя да запази производството на фалиралата фабрика за столове. Предприятието му е блокирано, не може да изнесе готовата продукция, но не е освободил нито един човек. Засега.

С тази едва прохождаща криза се оголва тотално и перото собствени приходи на общината.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от Новини

Отидете горе