Китай: Този доклад показва провала на САЩ в справянето с епидемията!

в Свят

От старта на епидемията от COVID-19 някои американски политици не спират да създават и разпространят слухове за Китай.

Неотдавна Майкъл Маккол от комисията за външни работи в Камарата на представителите на американския Конгрес представи т.нар. доклад, в който е събрана различна фалшива информация за Пекин, коментира Радио Китай.

Докладът е пълен с неистини. Той обвинява Китай в скриване на данни за епидемията и критикува страната, че не е споделила своевременно генетичната последователност на вируса. На фона на тежката ситуация с епидемията от COVID-19 в САЩ, докладът е доказателство за прехвърляне на вината върху Китай за неефективните мерки на американското правителство.

Лъжите не могат да заличат фактите. Пред безпрецедентната криза в общественото здравеопазване китайската управляваща партия постави на първо място интересите на хора. Само за 8 дена бе установен патогенът. С 16 дена бе разработен реагент за тест на вируса. Своевременно бяха информирани СЗО и съответните страни и организации за епидемията, и споделена генетичната последователност на вируса.

На 23 януари Китай блокира транспорта към гр. Ухан. Тогава имаше само 9 случая на заразяване с вируса в други държави. В САЩ – само един. В момента броят на потвърдените случаи с COVID-19 в САЩ надвишава 8 милиона, а починалите са 220 000 души. Като страната с най-добри медицински ресурси САЩ не успя да се справи с превенцията на заразата. Защо тогава обвиняват друга страна?

Както се казва в коментара на в-к „Вашингтон поуст“ историческият провал на борбата с епидемията от COVID-19 доказва, че неефективността на мерките в САЩ е катастрофа, причинена от човека. Някои политици изхождайки от лични и партийни интереси не действат ефективно пред епидемията, пренебрегват хуманизма и научния дух. До сега в Щатите няма системни мерки за справяне с епидемията.

Неотдавна Китай обяви, че официално се присъединява към глобалния план за ваксиниране срещу COVID-19, което бе одобрено от международната общност. САЩ обаче се отказаха да участват в него. Експертът по инфекциозни болести в Харвардския университет Майкъл Мина заяви със съжаление, че САЩ са изолирали себе си.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар