Коронавирус на американски самолетоносач

в Свят

Трима американски моряци от самолетоносача "Теодор Рузвелт" са дали положителни проби за новия коронавирус. Това съобщи представител на военноморските сили, съобщи AFP.

Тримата са евакуирани и всички общували с тях на кораба са поставени под карантина, заяви пред журналисти Томас Модли, и.д. министър на ВМС на САЩ. На борда на самолетоносача има над 5000 души.

Преди две седмици корабът се е отбил във виетнамско пристанище, но според командващия операциите адмирал Майкъл Гилдей все още е трудно да се проследи връзка между заразяването на моряците и конкретна спирка по пътя. "Взехме строги предпазни мерки при завръщането на екипажа на борда и подложихме хората на подробни медицински прегледи", увери той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар