Леглата свършиха, има листи на чакащите лечение за К19. Здравният министър отрича да липсват легла

в България

Леглата в болниците свършиха.

Вече дори има листи на чакащите за лечение от Ковид-19.

Жена от Добрич с критично ниво на кислород в кръвта прекара часове в очакване да се освободи място в здравно заведение.

Болниците продължават да преструктурират други отделения в такива за Ковид-19. А здравният министър Костадин Ангелов отрича да липсват легла.

Мария Николаева се влошава в сряда след няколко дни с температура. Започва да усеща задух и решава да потърси медицинска помощ.

„Отидох в спешното, видяха ми сатурацията – 70, премериха ми кръвното, направиха ми втора снимка, казаха ми, че съм развила двустранна бронхопневмония“, сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Чака в спешното отделение в Добрич да бъде приета. Това обаче не се случва.

„Седях, седях и чаках. Аз се надявах, че ще ме вземат в болницата. Дадоха ми една голяма рецепта и казаха да се прибера, и да започна да ги пия – два силни антибиотика“, допълни тя.

Чакащите пациенти се увеличават, времето за чакане – също. А медиците не само в по-малките градове, но и в столицата изпитват все повече затруднения да изпълняват клетвата, която са дали.

Столичната болница „Св.Анна“ е една от първите, която разкри Ковид легла. В началото те са 35, след това – 70.

„Леглата се удвоиха, станаха първо 150, в последствие 200, 250 и сега са 265. Това означава, че са малко повече от половината легла в болницата“, коментира пиарът на УМБАЛ – „Св. Анна“ Антон Луков.

Въпреки това, свободни легла няма.

Източник: Petel.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар