НОВ АРЕСТ? Има много доказателства срещу Бойко Борисов за чудовищна корупция

в България

НОВ АРЕСТ? Има много доказателства срещу Бойко Борисов за чудовищна корупция „Ако се върнем към ареста на Борисов, значи имаме един човек, който има материален интерес от близо 600 милиона (Васил Божков – бел. ред).

Имаме признание, че той е плащал подкуп от 60 милиона, или 10% от тези средства. Имаме шофьор, който каза, че го е карал много често от Министерството на финансите, имаме секретарка в Министерството на финансите, която казва, че много често този човек е идвал.

Имаме банки, от които са теглени банкноти по 500 евро.

Имаме цялото самопризнание, но прокуратурата единственото, което не може да направи, е да говори по видеовръзка с този човек и да го разпита.“ Това казва премиерът Кирил Петков в интервю за „Капитал“.

Той припомни и факта, че Европрокуратурата разпита Васил Божков по видеовръзка, но българската прокуратура не може.

„И е невероятно, в смисъл, на когото и да се разкаже тази история, всички казват „ами това е превзета държава“. Няма как при тези всичките информации ти да оставиш този човек, тези хора да не ги разследваш, да не повдигнеш разследване.

И реално във всяка нормална държава той никога не би трябвало да пуснат от ареста след изтичането на 24 часа, но както знаем, българският закон в момента ограничава ареста за 24 часа и дава възможност след това оттам нататък да реши същият този главен прокурор“, коментира премиерът.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар