От днес започват блокади, които ще сменят „великите народни въстания“

в България

Нов вид протест от неделя. За това стана ясно още в петък, когато един от „Отровното трио“ Арман Бабикян, спомена, че ще има промяна във вида демонстрации.

Блокада се готви за утре на бул. „Цариградско шосе“

Това стана ясно от изказването на Иван Димитров от инициативен комитет „Горубляне“, предава Debati.bg. Протестът не е организиран от „Отровното трио“, а от жителите на Горубляне, които също се включват в общото недоволство срещу корупцията в сегашното управление на страната. Те имат и конкретен повод- решение в тяхна полза на Конституционния съд от петък.

Жителите на квартала от години протестират и блокират периодично бул. „Цариградско шосе“ заради несправедливите според тях обезщетения, които държавата плаща за имотите им, когато ги отчуждава за публични нужди.

Утре жителите на Горубляне планират да блокират движението по булеварда в 16 ч. и да потеглят пеша към центъра на града, така че към 18 ч. да могат да се присъединят към общия протест на площад „Независимост“.

По-рано тази вечер в протестите се включи и ирландската евродепутатка Клеър Дейли. В 101-вата вечер на народно недоволство Дейли призова българите да се борят за страната си, за промяна и за бъдещето си.

Ирландската евродепутатка нашумя с острите си изказвания в европарламента за управляващите у нас.

Тя призова хората да продължат да протестират, за да получат избори сега. В началото на изказването си Дейли поздрави протестиращите на български език.

Протестът отново започна в „Триъгълника на властта“ под мотото „Нас не ни е страх“.

Източник: Petel.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар