От 750 до 1300 души на ден отиват в бюрата по труда у нас

в Новини

От началото на кризата с коронавируса досега много работодатели освобождават работници, като много от тях се регистрират в бюрата по труда. За края на миналата седмица броят на регистрираните варира от 750 до 1300 на ден, заяви за "Тази сутрин" по бТВ социалният министър Деница Сачева.

"Преди всичко не вреди – този принцип трябва да спазват всички и хората по високите етажи", коментира тя по повод прегласуването на закона за извънредното положение. Според Сачева целият закон е върнат, въпреки че ветото е частично. Това означава, че ще има още няколко дни забавяне на действието му, за да започнат допълнителните социални услуги.

43 хил. човека получават патронажна грижа – това са самотноживеещи, трудноподвижни, социално слаби, хора под карантина.

bulpress tv

"Всичко зависи от закона – 20 млн. лв. се насочват към общините за увеличаване на тези грижи. Има специално внимание върху старческите домове – осигуряваме дезинфектанти и да се следи за нуждите им. Пускаме телефон за психологични консултатции – 080088001. На него могат да се правят и други консултации за хора в бедстващо положение.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от Новини

Отидете горе