Подпалиха две църкви в Чили

в Свят

Две църкви в столицата на Чили – Сантяго, бяха подпалени от маскирани нападатели след протеста на десетки хиляди чилийци по повод една година от вълната от антиправителствени демонстрации.

Църквите „Сан Франциско де Борха” и „Успение Богородично”, една от най-старите в столицата, са били нападнати. Създадената през 1876 година църква „Успение Богородично” през 2019 година също стана мишена на палеж, предаде Aleteia.org.

От организацията „Помощ за Църквата в нужда“ (ACN) осъдиха тези нападения. „Ние сме обезпокоени от агресията, грабежите и нападенията срещу църкви в Сантяго. Събитията показват докъде могат да стигнат насилието и омразата, насърчавани от някои групи”, се казва в съобщение на организацията.

„Нищо не оправдава използването на насилие, нито нападенията над свещените пространства. Използването на насилие срещу вярата и вярванията на другите няма да допринесат за защита на социалната, расова или икономическа справедливост. Необузданата омраза срещу религиозните групи поражда насилие и унищожение и трябва да бъде осъдена по света открито”, посочиха още от ACN.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар