Правосъдие и чудо: 20 години затвор за двойно убийство на майка и едногодишното и дете

в България

20 години затвор получи Викторио Александров за двойното убийството на приятелката му Дарина Министерска и на едногодишната им дъщеря Никол.

Той трябва да заплати и 400 хил. лева на родителите на Дарина – Ваня и Георги Министерски.

Александров се призна за виновен по всички обвинения.

За убийството на Дарина Министерска Викторио получи 15 години затвор. 23-годишната майка е разстреляна с 2 куршума в жилището си в ж.к. „Надежда“ на 29 октомври 2018 г. Единият попада в брадичката, а другият – в шията. За убийството на дъщеричката си Никол, която е застреляна в слепоочието 8 часа по-късно в пристройка край София, Викторио бе наказан с 20 години лишаване от свобода.

Двете наказания се обединяват в едно общо – 20 г. затвор. Съдия Иван Коев не изложи кратки мотиви към присъдата. Тя не е окончателна и може да бъде обжалвана.

Престъплението беше извършено през октомври 2018 г. 28-годишният подсъдим работел като охранител в частна фирма. Мъжът имал издадено разрешение за съхранение, носене и употреба на огнестрелно оръжие и боеприпаси, притежавал пистолет, съобщават от Прокуратурата.

Той живеел на семейни начала с Дарина Министерска в столичния квартал „Надежда“, с която имали дъщеря – Никол. Отношенията между Викторио и Дарина били обтегнати, поради което към октомври 2018 г. те били фактически разделени.

Около 14 ч. на 29.10.2018 г. Александров отишъл да види детето си. Между него и Министерска възникнал конфликт. Той ударил жената с юмрук в главата и тялото, след което извадил оръжие, насочил го към нея и произвел два изстрела. Куршумите попаднали в областта на брадичката и шията, в резултат на което пострадалата паднала.

Подсъдимият взел детето и напуснал апартамента. Отишъл с него до Северния парк, където изхвърлил мобилния си телефон. След това се придвижил към кв. „Илиенци“, където обядвал в заведение за обществено хранене. Впоследствие, след като спрял на автостоп лек автомобил, заедно с дъщеря си отишъл в квартал „Хаджи Димитър“.

Няколко часа по-късно, Александров поръчал такси за квартал „Надежда“, където принудил шофьора да му предаде мобилните си телефони. Накарал го да потегли първоначално в посока към автомагистрала „Люлин“, а след това и към с. Долни Богров. За целта подсъдимият употребил сила, като нанесъл на водача удар с пистолет в областта на тила. Заплашил го с думите: „Ако изпълняваш това, което ти казвам, ще живееш“. През цялото време държал дулото на оръжието опряно в шията на мъжа, съобщават от Прокуратурата.

При пристигане в селото, Александров заедно с малолетното си дете, се подслонили в тухлена постройка в близост до пътя.

Междувременно родителите на пострадалата посетили жилището, обитавано от дъщеря им. С помощта на ключар успели да влязат и открили безжизненото тяло на жената. По техен сигнал започнало издирване на Викторио и на Никол от органите на МВР. В резултат на действията им местонахождението им било установено.

При пристигането на полицейския екип мъжът и детето спели. Подсъдимият се събудил, а малко по-късно произвел изстрел срещу дъщеря си. Насочил оръжието и срещу себе си, опирайки пистолета до главата си. Заслепен от прожекторите на полицаите, Александров натиснал спусъка и произвел изстрел, но, отдръпвайки се инстинктивно, не успял да се простреля.

При пледоариите прокурор от Софийска градска прокуратура поиска на подсъдимия да бъде наложено най-тежкото наказание за убийство – доживотен затвор без право на замяна. Прокуратурата ще продължи да настоява за най-тежкото наказание и ще внесе протест срещу присъдата в Софийския апелативен съд.

Източник: dir.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от България

Отидете горе