Ресторантьори: Предложението на Николова дискриминира бранша

в Новини

От Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) изразиха несъгласие с предложението на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова работното време на ресторантите в хотелите за Нова година да бъде удължено до 00,30 часа.

В същото време заведенията извън хотелите остават затворени, което е недопустим двоен стандарт, посочват от браншовите организации.

"Припомняме, че ние подкрепихме отварянето на ресторантите в хотелите до 22 ч., за да има все пак къде да се хранят техните гости. Сега обаче се прави опит да се официализират новогодишните тържества, които са забранени за останалата част от заведенията", се казва в позицията на БАЗ и СЗБ.

Според тях вече е късно да се вземе решение за отваряне и на останалата част от сектора за Нова година, защото от днешна дата до 31 декември едно заведение няма как да се подготви и да събере резервации.

Двете организации са настояват да не се взима решение за отваряне на ресторантите в хотелите до 00:30 часа за посрещане на Новата година от гостите им.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от Новини

Отидете горе