Транспортни фирми продават автобусите си

в Новини

30 милиона лева помощ ще бъде предоставена заради COVID кризата. Преди средствата да са стигнали реално до фирмите с пътнически превози обаче – в Русе масово продават автобусите си, за да покриват загубите, съобщава БНТ.

Азми Адемов се занимава с транспорт на пътници от 20 години. Притежава 25 автобуса и микробуса, осигурява работа на над 30 служители – шофьори, техници и администрация. COVID кризата обаче е на път да погуби бизнеса му. Над половин година превозните му средства са паркирани в гаражите, защото липсват туристически и междуселищни курсове. На път са само три микробуса по три междуселски линии.

"Ние не изкарваме пари, ние в момента нищо не правим, само стоим. Пътниците вече се оттеглиха от този вид транспорт. Не искат да пътуват с автобуси, всичките си имат коли. Автобусите вървят на 30 процента", казва Азми.

Бизнесменът е обявил почти всички автобуси и микробуси за продажба още в началото на епидемията през пролетта, но досега никой не е проявил интерес към тях. Има и кредити, но засега банките не го притискат. Ситуацията го принудила да съкрати част от шофьорите.

Надежда за оцеляване Азми Адемов вижда във финансовата помощ за превозвачите, която правителството отпусна миналата седмица. Вече подготвя документи по мярката, за да ги подаде в първия възможен момент.

Според Адемов пътническият транспорт играе важна роля за възстановяването на икономиката след пандемията. Но за да се съживи поне на половина, ще са нужни много повече пари и по-бърза реакция от страна на държавата при предоставянето им.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар