Турция ограничи износа на медицинска апаратура

в Свят

Турските компании, които изнасят медицинска апаратура за обдишване, вече ще се нуждаят от разрешение от властите, за да го правят, съобщи "Ройтерс", позовавайки се на издадения указ.

Смъртните случаи в резултат на силно заразното респираторно заболяване се увеличиха на 59 в Турция, а 2433 са потвърдените заразени през последните две седмици. Компаниите ще трябва да получат разрешение, за да изнасят респиратори и свързана с тях техника, кислородни апарати, дихателни тръби за интубация, минитори за интензивно наблюдение и друг вид медицинска апаратура, се посочва в указа, публикуван в турския държавен вестник.

Преди това Анкара заяви, че спира да изнася защитни маски, произвеждани в страната. Отделно министерството на вътрешните работи съобщи, че всички общински заседания през април, май и юни трябва да бъдат отложени, освен при извънредни обстоятелства.

bulpress tv

Анкара предприе поредица от мерки за ограничаване разпространението на новия коронавирус, сред които забрана за излизане на хора над 65 години, затваряне на училища, кафенета и барове, забрана на масовите молитви в джамиите и преустановяване на спортните срещи и полетите.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от Свят

Отидете горе