Хотелиерите сърдити на нощните клубове, че петнят имиджа на бранша

в Новини

Местата за настаняване са взели всички необходими мерки за ограничаване разпространението на коронавируса и гарантиране на безопасността на своите клиенти. Това заявяват в декларация от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

По тази причина според тях е недопустимо да се спекулира с условията на работа в хотели и къщи за гости, при условие че няма нито едно доказано огнище на COVID-19 в място за настаняване, както и нито един заразен турист по време на престоя си в хотел.

От БХРА подчертават, че в хотелите в страната се спазват всички противоепидемични мерки, извършва се постоянна дезинфекция на стаите и общите помещения, а служителите задължително носят маски. Това са показали и поредицата от проверки, извършени от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, както и инспекциите на РЗИ.

От Асоциацията напомнят, че още след края на летния сезон държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев е заявил, че нощните заведения са длъжници на хотелите, защото пропуските на малцината недобросъвестни собственици на подобни клубове са довели до незаслужено отрицателно отношение към целия туристически бранш. От БХРА изтъкват, че това е станало ясно и след организирането на тайни частни партита със стотици присъстващи, за което беше поискано да бъдат отнемани разрешителните за работа на подобни нарушители, които петнят имиджа на бранша.

В подкрепа на аргументите си от Асоциацията се позовават на думите на д-р Кунчев от последните месеци, че хотелите са взели най- сигурни мерки, за да осигурят безопасността на своите служители и клиенти. "Той самият препоръча и на хората да пътуват, да карат ски, да отмарят на спа и да отсядат в хотели, спазвайки противоепидемичните мерки. И заяви, че огнища на вируса се зараждат не в местата за настаняване, а при организиране на частни празненства", напомнят от бранша.

Те уверяват, че здравето на клиентите им е на първо място и ще продължат да работим така, че да гарантират тяхната сигурност.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар