Чуков: Взривяването на „Северните потоци“ е жесток удар срещу германската икономика и тази на ЕС

в Свят

Чуков: Взривяването на „Северните потоци“ е жесток удар срещу германската икономика и тази на ЕС Взривяването на „Северните потоци“ е жесток удар срещу германската икономика.

Най-важното за България е, че Германия, а покрай нея и ЕС ще пострадат сериозно във финансово-икономически план.

Икономиката на Евросъюза ще тръгне бързо надолу.

Засега няма да загине. Но ще се появят първите много сериозни пукнатини в единството на ЕС.

Останаха газопроводи към Европа през територията на Украйна.

„Газпром“ заяви, че ще спре газовия транзит през Украйна ако „Нафтогаз“ продължи да има съдебни претенции към руския газов гигант. Тенденцията е очевидно негативна и засега няма реална перспектива тя да бъде обърната.

Ако ви става тъжно, си пуснете телевизора. От него лъха оптимизъм и надежда за по-голям социален пакет пристигащ по интерконектора от Гърция. Нали!

Малко по-рано експертът по международна сигурност и външно-политически коментатор написа:

„След неуспешен опит за взривяване на „Турски поток“… успешно бяха взривени трите тръби на „Северните потоци“. Сега остава заводите за LNG в Катар да се подпалят случайно както и втори успешен опит „Турски поток“ да бъде взривен… и готово! Пасиансът излиза.“

„Аварийното спиране на всички “Северни потоци” в датската икономическа зона е диверсия срещу икономиката на Германия. Вероятно диверсията е извършена с подводни роботи. Кой е извършителят е друг въпрос. Да не забравяме, че има и всякакви дълбоководни трансатлантически кабели…

Норвегия ще снабдява Полша с природен газ, а Германия увисва…“

Боян Чуков, фейсбук

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от Свят

Отидете горе