ШОС поема важната мисия за поддържане на сигурността в региона

в Свят

Говорителят на китайското Министерство на външните работи Джао Лидзиен заяви, че Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) поема важната мисия да поддържа сигурността и стабилността в региона, както и да насърчава развитието и просперитета на всички държави на фона на пандемията и промените на епохата, предаде "Радио Китай".

На 30 ноември китайският премиер Ли Къцян ще участва в 19-та среща на Съвета на държавните лидери на страните от ШОС. Домакин на събитието ще бъде Индия.

Срещата ще се проведе чрез видеоконферентна връзка. Ли Къцян ще разговаря с другите лидери за постигане на повече единодушия.

Джао Лидзиен посочи, че организацията е била създадена преди 19 години и настоява за стабилното развитие на района, както и откриването на нови пътища за сътрудничеството.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар