Facebook VS.Тръмп – войната продължава!

в Свят

Доналд Тръмп е считан за един от най-сериозните дезинформатори в социалните мрежи, що се отнася до борбата с пандемията в световен мащаб. Поредното доказателство за това е премахнатата му публикация за невярното сравнение на COVID-19 със сезонния грип, пише CNN.

Американският президент си позволи да напише във фейсбук, че сезонният грип е по-смъртоносен от коронавируса, въпреки липсата на подобни научни доказателства. Дори учените на този етап са категорични, че смъртността в съвременния свят между двете заболявания е в полза на SARS CoV-2, предаде Канал 3.

Тръмп привлече особено внимание към себе си, след като преди седмица от администрацията му потвърдиха, че се е заразил с коронавирус, но само след три дни от престоя си в болница бе обявен за излекуван, благодарение на коктейл от медикаменти, за които по-късно стана ясно, че са стрували на данъкоплатците $100 000.

bulpress tv

Според последните научни публикации, вирусът COVID-19 оцелява минимум 10 дни в здрав човешки организъм, а след 12-14 той вече става безобиден за околните. Именно това е и причината за смекчаването на противоепидемичните мерки в голяма част от страните по света.

Леталитетът на този етап остава 3,4%, според Световната здравна организация. Това са 1,064 млн. загинали при доказани 36,669 млн. инфектирани. В същото време между октомври 2019 и април 2020 г. сезонният грип е застигнал между 39-56 млн. души, а загиналите са между 24-62 хил., което е около 0,11% смъртност, по данни на CDC.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от Свят

Отидете горе