Адът слезе на земята в Сомалия

в Свят

Кърваво терористично нападение беше извършено в столицата на Сомалия – Могадишу. Атаката е извършена в час-пик в столицата на африканската държава.

Автомобил-бомба е бил взривен на контролно-пропускателен пункт на едно от оживените места в града. По последна информация броят на загиналите е 61, но е възможно да се увеличи, защото има и тежко пострадали.

Предполага се, че терористичното нападение е извършено от групировката „Ал Шабаб”. Ислямистите, които са съюзени с „Ал Кайда”, водят сражения срещу силите на реда от повече от 10 години. Въпреки че бунтовниците бяха изтласкани от столицата през 2011 година, те все още контролират някои райони на страната и продължават с нападенията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*