Акциите на Tesla с нов връх

в Новини

Акциите на американската компания Tesla поскъпнаха в първия работен ден с 3.96%, до 421.82 USD за акция. Тласъкът нагоре дойде след новината, че американската компания се е споразумяла с китайски банки да получа кредит в размер на 1.4 млрд. USD за срок от 5 години. Парите са за финансиране на завод на Tesla в Шанхай.

През август 2018 г. Илон Мъск заяви, че би разгледал варианта Tesla да се превърне в частна в случай, че цената на акция на компанията прехвърли 420 USD, припомня CNN. „Досега акциите на Tesla не надвишавали сумата от 420 USD за брой. Причината е, че инвеститорите се опасяваха, че може да бъде продадена при такава оценка. За изтичащата година за компанията не се намери купувач. На 23 декември, обаче цената на акция надхвърли 420 USD“, коментира CNN.

Илон Мъск основа Tesla през 2003 г. Щаб квартирата на компанията се намира в Пало Алто, Калифорния. Първоначално компанията се специализира в производството на електрически автомобили, но по-късно започна да произвежда слънчеви батерии и други енергоспестяващи системи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар