Атрактивна дестинация сме за инвеститорите в самолетостроенето

в Новини

България се превръща в атрактивна инвестиционна дестинация не само за производство на автомобилни части, но и в друг високотехнологичен сектор – самолетостроенето. Доказателство за това е инвестицията в размер на 5.5 млн. лв. на френската компания „Латекоер България“ ЕООД. У нас тя ще сглобява метални компоненти за носова част на самолет Airbus A350. Производствената мощност беше открита преди време в икономическата зона Равадиново край Пловдив, а днес заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвеститор клас „А” на компанията.

Инвестицията ще спомогне за разкриването на нови 35 работни места. Целта на инвестиционния проект е стартиране на сглобяване на метални компоненти за носова част на самолет Airbus A350. Компонентите са нов тип продукт за дружеството, който не е произвеждан досега.

Заместник- министърът на икономиката изтъкна, че страната ни е с най-висок кредитен рейтинг на Балканите, финансова и макроикономическа стабилност, квалифицирани кадри, а това е предпоставка да дойдат все повече инвеститори в сектора.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар