Бай Тошо: Благодаря на Стефан Пройнов!

в Бай Тошо/България

Бай Тошо: Благодаря на Стефан Пройнов!


Бай Тошо: Благодаря на Стефан Пройнов, такива като него подържат споменът за мен жив! Благодарение на неговият екип аз имам трибуната да критикувам някои другарки и другари, някои демократи и други седесари и последните от ГЕРБ дето яко са се оср@ли. Днес някои полагат цветя на гробът ми, други плюят Комунизма, но болшинството, които си спомнят моето време могат да направят паралелната разлика за качеството на живот по мое време и сега. По мое време всички имахте домове и вили, ходехте на море и на планина, полагаше ви се почивка на санаториум и медицинските слуги бяха безплатни, а здравеопазването бе от най-малка възраст всяко училище и детска градина имаше медицински лица следеше състоянието на всеки от най-ранна възраст като и стоматолозите бяха в училищата.

Затова само при най-малките болежки отивахте на санаториум, минерални води, басейни, вани, процедури с грижа за вас – превенцията е важна. Защото аз имах три приоритета: На първо място здрава нация. На второ място умна нация затова нивото на образование бе на най-високо място в света като ние имахме индустрия за която се подготвяха кадри, които да се реализират в тежката и леката индустрия, в селското стопанство и да реализират своите знания в реалността като иновации и рационализации.

И на трето място исках ние да сме най-богатата нация затова и според ООН ние бяхме на 27 място по качество на живот. Богати си бяхте – имахте коли, вярно руски, къщи, вили и къщи на село, имахте спестовни книжки още от самото си раждане и всички имахте спестовни влогове в банката, а днес имате заеми и кредити, а къщите и нивите на село си ги продадохте отдавна да си купите някой втора употреба кола от Европа.

Децата ви се раждат с дългове, вие постоянно сте в борчове и вересии, постоянно сте в недоимък, а за море и планина не можете и да си помечтаете, да построите дом също, а нова руска кола не можете да си купите, защото пари все нямате.

По мое време нямаше безработица, а мазетата ви бяха пълни с храна и буркани с туршия, месо и имахте изби с вино и ракия, имахте хранителни излишъци, а днес погледнете в мазето си за колко дни имате консерви? Избиха ви животните и вас избиват леко по-леко, а който не иска да оцелява в немилост и несгоди емигрира в чужбина, на кого я оставихте тази родина, на кого?

Когато аз управлявах нямаше наркотици и хазарт, които да разорява душите и съдбите ви, нямаше престъпност, нямаше мафия, а имаше ред и дисциплина, но сега обаче само дисциплина ви предлагат.

Отива си спомена за мен с хората, които остаряват, а те като си отидат кой ще работи, кой ще създава, кой ще брани страната ни от врагове отвън и отвътре. Аз имах най-голямата и подготвена армия, а днес като гледам каква армия имате, че те кубинките не могат да си убият, нямат оръжие, нямат техника, кадри няма, нищо няма? Как я мислите, как ще продължавате?

Дадохте си златото, водата, тока на другите, дадохте на други да отговарят за вашето изхранване! Какво ядете – болести или пръскат ви с отрови, а болниците са в търговски дружества, в които човешкият живот не струва и стотинка, как я мислите?

Искам да благодаря на Стефан Пройнов, който от време на време ми дава трибуна и на всичките 25 693 последователи.

Благодаря ви, ама една свещ да запалите днес за мен и да кажете на децата си кой е бил Бай Тошо и какво е направил за страната си, за народът си, за България!

Някой ще кажат „Дълбок Поклон“ за мен, но аз искам да кажа да не се кланят на чуждото, а да върнат доброто от Комунизма и да вземат доброто от модерността и да изградят една силна държава със здрав и силен народ, и силна република, ама във Фейсбук май остана само публика?

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар