Бай Тошо: В едно село се произвеждаха повече плодове и зеленчуци, отколкото сега в цяла България!

в Бай Тошо/България


Бай Тошо: Срам и позор е това… Бяхме аграрна страна, която можеше да изхрани  девет милиони Българии, а сега не можете два милиона болни и немощни да нахраните. Преди 1989 г. едно ТКЗС изнасяше за година плодове и зеленчуци, колкото днес цяла България.

Преди 1989 г. едни лоши неща са били… Квартален лекар, къде всеки месец минаваше по адрес… В училищата храната беше безплатна и на място приготвена… Всичко бе българско и родно по магазините и парите на хората оставаха в страната ни. Разбира се имаше и Руски стоки, но стокообменът с Русия бе в наша полза. Сега никой не говори за стокообмен, а всичко се внася от чуждите вериги и ви хранят с боклуци затова сте болни. В зеленчуковия магазин български зеленчуци…

В месарския магазин и там българско производство…
Във всяко голямо село лекар с кабинет…
Едно българско село ТКЗС изнасяше за година плодове и зеленчуци, колкото днес цяла България…
Всичко това е унищожено днес! Имахме лека и тежка промишленост.
Големи икономически гиганти като Кремиковци и Химко Враца като заводът в Девня за цимент. Произвеждахме си всичко и имахме излишъци. Днес банани имате… доволни сте!

Имате и салами без месо, но сте забравили истинският вкус на храната и плодовете и зеленчуците, срам ме е!

Вижте още от bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар