Бай Тошо: Демокрацията е за Богатите

в Бай Тошо/България

Бай Тошо: Демокрацията е за Богатите Бай Тошо: Реших да ви напиша две думи за Демокрацията.

Още от древността, защото от модерната Демокрация не разбирам. Та…

В античността по нашите земи и целия егейски басейн в елинските градове се наложили два типа управление – Олигархия и Демокрация. Олигархия – управлявали Богатите.

Демокрация – управлявал народа или по-точно тълпата, или уж трябвало да управлява. Реално обаче Демокрацията била заблуда, лъжа и двата строя нямали смисъл, понеже… и при двата управлявали само Богатите. Минали се много векове докато се разбере това безсмислие.

Водили се дори тежки войни – Пелопонеските. Спарта поддържала Олигархичния модел срещу Атина, която поддържала Демокрацията. Тези войни окъпали в кръв античния свят и го изтощили до краен предел. Дотолкова, че който и цар със силен народ можел да властва над елинските полиси!

На практика демократичния порядък или „властта на народа“ бил пълен погром и отново даващ власт на Богатите! Градът се управлявал от Народно Събрание също като днес.

Тъй като всеки имал право да вземе думата и да се изказва, да държи дълги речи, сесиите на това Народно Събрание се проточвали със седмици и месеци, докато се вземе дори едно малко решение касаещо целия Полис. Всеки можел да присъства и да дава глас, обаче на практика…

Можел ли земеделеца или скотовъдеца, занаятчията и т.н. да си позволи да отсъства от своя поминък от сутрин до вечер, в продължение на седмици и месеци? НЕ!

С времето си разполагали само Богатите, които имали Имоти, Пари, Стока, за които работели другите хора! Те по цял ден можели да се размотават и да изнасят дълги безсмислени речи и да влизат в разточителни дебати. Човекът от народа, трябвало с пот на челото да изкарва своя хляб.

Така в тези сесии, които решавало съдбата на града се решавали от ограничен състав, на който присъствали почти само Богатите. Още повече, че повечето хора работели за тези Богати и често били зависими от тях. Богатите наемали и ловки Оратори, които настройвали тълпата към посоката, която искали. Както и сега отбрани хора са по телевизия и радия, а другите нямат достъп, защото тези медии са на богатите.

Така над тези Народни Събрания ловко доминирали Лъжедемократи.

Така цялата тази система, независимо към коя политическа управа бил полиса, властвали само те – Богатите!

Да ви напомня нещо, че тази система е на 2500 години за днешните времена?

Опитвам се да ви кажа, че след утрешните избори НИЩО няма да се промени! Надеждите ви ще умрат и властта ще бъде отново… в ръцете на Богатите! Тия, които не виждате или виждате, все тая.

„Политиката е за марионетки!“ Това го е казал Президента на най-големата мултимилиардна корпорация в света.

Затова един силен Лидер със силен Народ е по-силен и от най-голямата „Демокрация“, защото Демокрацията е химера за глупавите.

Бай Тошо: По мое време не живеехте зле, не бяхте бедни и гладни, не бяхте болни, а както става ясно от историческият прочит не всички са били свободни.

Искахте свобода на словото и ето ви Фейсбук, искахте Демокрация ето ви я – на едни отне много, а на други всичко, но в крайна сметка пак донесе на богатите.

Та както съм казвал не веднъж: ”Кой си ти, че да решаваш проблема? Може да решава само този, който има пари”. Така е било и така и ще бъде докато в Комунизма не давахме да бъдете богати, но не позволихме и да сте бедни.

Сега скъпи другарки и другари, не споделяйте, а излезте от телефона, че работа ви чака да работите пак за богатите, защото Демокрацията ви даде шанс да си създадете бизнес и да станете богати, но Българинът няма търпение да създаде собствен бизнес за 3-4 години, но има търпение да работи за някого 40 години и да живее в мизерия.

Виж повече на Бултимес Инфо

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар