Бай Тошо: Жената днес

в Бай Тошо

Бай Тошо: Жената днес Някога имаше списание „Жената днес“, която налагаше стил на подражание, показваше модни модели облекла и така нататък.

После дойдоха западните Некерман и всичко стана различно – жените видяха, че има хиляди модели бельо и рокли модерни.

Жената в Соца от малка бе възпитавана да бъде майка и домакиня.

Още от дете играе с кукли и с комплекти за готвене от най-ранна възраст и покрай майки и баби се учеха малките момиченца да готвят и да кулинарстват.

Още от най-ранно детство помагаха в почистването на домът и градината, знаеха кое как се прави, подготвяха се да бъдат домакини, сега му викат слугини, но не бе така.

Помагаха в градинската работа и отглеждаха плодове и зеленчуци и от тях приготвяха зимнина, консерви, имаха тефтери с рецепти, който се предаваха от уста на уста. Мазетата бяха пълни с вкусно приготвена храна. Сега имате хранителни вериги и сайтове с рецепти, но дали всичко е Еко и е чисто?

Съревнованието между жените бе домът и да бъде чист и изряден, децата изкъпани, спретнати, с плитки и пандели и с отлични оценки. Жената бе господарката на домът и ходеха на работа редом  с мъжете дори. Имаше морал и младите не пристъпваха към взаимоотношение докато не навършат 18 години, все пак телата им трябва да са развият не приемливо е децата да раждат деца все пак техният организъм ли ще расте или в тях и друг организъм ще се създава като това са предпоставки за нездрав плод. Моралът и възпитанието бе на високо ниво.

Днес съревнованието между жените се измерва в Силикон, татуси, ботокс, дрехи, очила и накити. Измерва се коя колко богато гадже е забила и каква кола има.

Говорят си не за рецепти, а коя къде е ходила на почивка ,а гозбите им са пазарувани от заведенията за готова храна от моловете.

Момичетата гледат Певици и Хайлайфа и ги имитират, налага се друг стандарт на подражание още от най-ранна възраст се гримират и ползват наркотици, правят безразборно секс и не възпитават у себе си никакви майчински инстинкти.

Ако си лягаш за почерпка ще те канят и ще си забелязана, ако си лягаш за пари вече си самостоятелна, ако си лягаш за много пари вече си успяла в обществото – това ли е стандартът днес?

На времето жените се учеха да плетат, да шият, да готвят, да умеят неща свързани с битът на едно семейство. Днес на какво се учат освен да проституират, питам?

Това, което им е даден от природата да създават поколения те го използват да създават положения – да се издигнат в работата, да станат политици, да бъдат успешни, всичко преминава през леглото, това ли е еволюцията на жената днес?

Няма вече срам, свян, ама хората какво ще кажат напротив демонстрира се всичко в социалните мрежи и идните това виждат и те подражават, и те искат да са известни.

Бай Тошо: Не казвам, че жената трябва да бъде робиня и да седи заключена в дома, защото някой така ще интерпретират жените на 70-90-те. Те бяха горди майки и  семейната клетка зависеше от тях – силното семейство и образцовият дом бяха силна държава и образцова за пример. Майките те изнесоха умната и здравата нация на плещите си.

Бабите влизаха дейно в възпитанието на внуците и ги учиха и на фолклора и празници да знаят и на гробищата да отидат свещ да запалят и на църква от малки да имат страх и свян от Бога, да бъдат морални и духовни, да бъдат възпитани в милосърдие и когато видят стар човек в трамвая да станат и да му отстъпят място накратко възпитани от малки да се грижат за по-старите така като остареят ще има кой да се грижи и за тях.

Днес младите са по чужбина, а старите са болни и бедни и изоставени на произвола на съдбата.

Днес жената е твърде заета да се грижи за своите родители – изпращат ги в старчески домове или наемат гледачки сякаш парите могат да заменят любовта, с която са били отгледани.

Бай Тошо: Какви са жените днес?

По-силни, по-дръзки, самостоятелни, карат коли, в политиката взимат решения, ръководят фирми, управляват заводи, но на каква цена е всичко това? Не останаха задължени на духовно и личностно ниво към своите деца и родители?

Слабите мъже създават силните жени, може би системата днес е виновна, но жената трябва да бъде жена не да бъде повече мъж от мъжете не мислите ли?

Природата и е да бъде мила и нежна, да носи любов и радости не доходи, не мислите ли?

Бай Тошо: Като гледам социалните мрежи не знам дали ще има жени утре, дали няма да са нещо друго, в какво ви възпитават децата? Ма той се чувствал повече дама, но се бил родил момче . Ма тя се чувства доминираща във своята връзка със своята приятелка. Не ми се мисли по мое време такива неща не се допускаха .

Каквото посеете това и ще пожънете, а тези, които можеха да ви кажат и покажат какво е било и как трябва да бъде си отиват и утре няма да знаете как и хляб да си замесете – то пък ще ви продадат машини и ще забременеете по изкуствен начин, а телефоните ще възпитават децата ви. Не се чудете когато остареете, че няма да има кой една чаша вода да ви донесе, вие сте ги възпитали да бъдат модерни и заети, да бъдат самостоятелни и успешни.

Бай Тошо: Каква е жената днес и каква ще бъде утре от вас зависи.

Ако някой дама, другарка или госпожа се почувства засегната моля да ме извини не можем всички да изповядваме евроатлантическите ценности на новото време.

Аз идвам от друго време и тези неморални неща не ни бяха понятни.

Виж повече на Bultimes Info!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар