Бебе на 9 дни е настанено в болнична стая при температура от 15 градуса

в България

Бебе на 9 дни е било настанено в болнична стая, в която температурата била едва 15 градуса.

За това сигнализира майката на детето, която качи и клип в социалните мрежи.

Действието се развива в Клиниката по педиатрия на Университетската многопрофилна болница в Стара Загора, съобщава Новини.бг

В ефира на “Здравей, България“ по Нова телевизия Анелия Драголова разказа, че се наложило синът ѝ да постъпи в болницата след сериозно задавяне. След настаняването им жената установила, че парното работи на определени интервали. От ръководството обяснили, че точно в онзи момент лечебното заведение преминавало към друга система за отопление – такава на газ.

Проф. Петрана Чакърова, ръководител на Педиатричното отделение, обясни, че първоначално детето е било насочено към Неонатологията. Майката обаче отказала момченцето да бъде настанено там, защото не се приемали придружители.

Медикът се оплака от лошо отношение към екипа от страна на родителите на бебето. Те пък обясниха, че решили да направят случая публично достояние, за да помогнат на болницата да получи адекватно финансиране и да разреши проблемите си.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*