Борисов: Има вода в пещерите за Перник. Там няма тръба по-млада от мен

в България

Има вода в пещерите за Перник, обяви в Стара Загора премиерът Бойко Борисов. По думите му от 1952-3 г. не са сменяни водопроводните тръби. Предстои полагането на 80 км. тръби.

Премиерът благодари на старозагорското „В и К“ дружество, чиито специалисти сега помагат в Перник.

Той подчерта, че всички виновни ще понесат отговорност. Бойко Борисов припомни, че има кметове, които са отказали да участват в европейските проекти за подмяна на водните цикли, съобщава Dariknews.bg

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров изрази благодарност, че правителството е осигурило 1 млн.лева, с които са подменени водопроводните тръби от местността „Бешбунар“ и сега градът получава безплатно вода.

В контекста на „зелената сделка“, постигната в Брюксел за достигане на нулеви емисии до 2030 г. и ограничаване на въглищата в индустрията, Борисов каза, че за да заработят ТЕЦ-овете на алтернативни източници – газ, ще са необходими поне милиард евро.

Борисов каза, че по темата е необходим консенсус и не може да се вземе еднолично решение. „Това е нещо, което касае енергосистемата – 60 процента от тока се прави от ТЕЦ-овете, 15 – 20 000 души работят, сиреч, това не е някакво лесно решение и еднолично да се вземе“, каза той.

Премиерът добави, че ще се търси трансформация, но трябва да се гарантира и сигурността на хилядите работници. „Въпросът е хората да бъдат спокойни, че всеки ще има пенсия, ще има работна заплата и няма да бъде оставен на улицата”, посочи той.

През новата година предстои изграждането на най-големия тунел в България – „Железница“. За строителството ще се конкурират български компании и една австрийска фирма.

Преди Новата 2020 година Бойко Борисов благодари на българите, които работят, за да осигурят стабилност за държавата, благодари и на колегите си в правителството. Той изрази неудовлетворение от „умишлено налаган скептицизъм“. Мотото за следващата година на премиера ще бъде: Работа и стабилност.

Източник: Dariknews.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*