Борисов: Радев обича да говори за корупция, да дойде да я види. Тя е в неговата партия

в България

Радев обича да говори за корупция, да дойде да я види.

Тя е в неговата партия, каза премиерът

„Изпращаме успешна за България година. Голям ръст в икономиката, стабилни финанси, трайно повишение на доходите. От папата до Белия дом – най-важните хора в света дадоха оценка за България.“ Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на ремонта третокласния път Михалково-Девин-Стойките за Смолян.

Третокласният път е основна пътна връзка за жителите на Михалково, Кричим и Девин с град Смолян и к. к. „Пампорово“. Участъкът осигурява и бърз достъп до път І-8 Пазарджик – Пловдив. По време на огледа на трасето заедно с премиера Борисов бе заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Премиерът допълни, че регионите са в растеж – Родопите, Северна България. „Големите инфраструктурни проекти се строят – магистрали, жп линии, метрото в София, пречиствателни станции. Всички кметове са получили, но искат и още. Заводите работят. Сто тира на ден минерални води се изкарват оттук само. Има 7 % ръст. Избори минаха няколко – успешни за нас“, каза още Борисов.

Във връзка с ремонта на пътя Михалково-Девин-Стойки за Смолян той отбеляза, че преди пътната инфраструктура е била тясна, а сега вече е по-удобна за използване. Минати са всички нужни тестове.

Премиерът Бойко Борисов посочи, че строително-ремонти дейности по участъка приключват за по-малко от 8 месеца. По думите му преди това е имало изключително тесни трасета, по които не е могло да се завива. А в момента и пешеходците се движат спокойно, заради разширения и направени тротоари.

„Понеже Радев много обича да говори за корупция… Неговото правителство 17 километра – 240 милиона. За същия път от 38 километра – 46 милиона. Ето я корупцията. Да отива да я гледа. Тя е видима. Кои са управлявали тогава, кои са я строили, кой беше кръстил тунела на името на дъщеря си. Тя е написана корупцията и тя е в неговата партия“, допълни Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов добави, че догодина по това време ще има още един пробив за Гърция – към ГКПП Рудозем-Ксанти, което ще е от изключителна полза за бизнеса и туризма в региона.

Премиерът Борисов каза още, че правителството е насочило вниманието си към Родопите, Северна България и Северозапада, за да се гарантира развитието им. „Трябва да браним работниците като зениците на очите си, защото те дават Брутния вътрешен продукт“, подчерта премиерът Борисов по време на инспекцията на един от най-живописните пътища у нас.

Участъкът, на който Борисов направи оглед, е разделен на два лота – 22 и 23. Лот 22 започва от кръстовището за стената на яз. „Цанков камък“ при Михалково и преминава покрай язовир „Въча“ . Този участък е с дължина 21,1 км. Той вече е с нова пътна настилка, подобрено отводняване, нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ремонтиран е и мостът над река Чурековска в село Михалково. По проекта са изградени 10 подпорни стени с различна височина от 2 до 6 метра. По трасето са монтирани високоякостни мрежи за предотвратяване свличането на камъни и земни маси.

В лот 23 е участъкът от изхода на Кричим до яз. „Въча“ . И в този участък са изградени подпорни и укрепителни стени с различна височина, укрепени са откосите с високоякостни мрежи. В този участък са ремонтирани 4 големи мостови съоръжения и тунела „Кричим”, с дължина 130 м. Тунел „Кричим“ е изграден през 1963 г., като от тогава досега не беше ремонтиран. Съоръжението е с нова хидроизолационна и дренажна система, нова пътна настилка, тротоари, енергоефективна осветителна система и др.

Източник: Tribune.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.