Боян Чуков: Сливането на военното и външното разузнаване е поредна крачка към закриване на държавата

в България

Кеворк хвърли бомба: Как бе създаден Николай Денков? Обединяването на военното разузнаване със сегашното външно е поредната крачка към закриването на българската държава.

Специалните служби са най-чуствителната част от държавата, от националната сигурност.

Посочването на Германия като пример за една обединена разузнавателна служба е ярък пример за професионална неграмотност в областта на специалите служби.

Всяка държава изгражда своите разузнавателни служби за много дълъг период от време. Това са десетилетия, векове. Всяка страна си има своя национална специфика в изграждането на своите разузнавателни служби.

Даването на „подходящи“ примери за нашата вечна конюнктура с чужди държави е политически нечистоплътно. След промените БКП целенасочено разби българските специални служби. Последните 30-на години българското разузнаване се разбива целенасочено от управляващите и му се пречи да се развива кадрово.

Естествено, в публичното пространство виреят множество „полезни идиоти“, които оказват неуморно съдействие за разрухата със своите малоумни разсъждения. Разузнавателните служби не могат да бъдат поле за вътрешнопартийни боричкания.

Професионалистите в България се броят на пръсти и не трябва да се партизират. Разузнавателните обекти на военното и външното разузнаване не са едни и същи. Boyan Chukov

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*