БСП може да сложи ред в хаоса!

в Новини

БСП може да сложи ред в хаоса!


Стефан Пройнов: Само БСП може да сложи ред в хаоса! Хаосът породен от страх, от реалната оценка на случващото се в света и у нас. Чували сме някой политици да говорят за паралелната държава. Чувахме други да говорят за борба с корупцията по високите етажи. Чувахме политиците да говорят за разделителни линии и политики за конкретни мерки и как ли не всички се борят за да има ред, законност в страната. Истината е, че паралелната държава се командва от онази сила – корупция и мафия за която някой казват, че несъществувала, но по-скоро била нещо като усещане за нея. Богатите в страната обаче явно имат силно изявена сензитивност към това усещане политиците също. Леонардо да Винчи казва: „Има три вида хора: Едните виждат.

Другите виждат като им се покаже. А третите просто не виждат”. Ако си от третият тип просто затвори тази статия и не продължавай. Ние можем да отричаме съществуването на мафията, но тя е там все по-силна и могъща. Тя може да съществува само в корупционна среда, а държавната машина не се бори срещу нея, тя просто я финансира. Дойде ли време да се гласува бюджета в страната на кратко мафията да си получи парите така нужни за съществуването и и всички принципи, различия и тънки и дебели разделителни червени и всякакви линии изчезват. Не народа, а парите са приоритет номер едно в страната ни. Когато мафията трябва да получи тлъстият пай няма различни мнения в политическите формации проблемът е друг.

Проблемът е, че досега всички са говорили едно на електората и избирателите си, но сега трябва да гласуват бюджет не за народа, а за мафията – фирмите и всички, които са на държавната хранилка. Тук скъпи ми електорални единици не търсете принципност и морал, не търсете съчувствие няма такава опция да има за народа, а за бизнеса да няма достатъчно.

Ред в хаоса може да сложи само мафията – когато мечката е сита не върлува по дворовете. Оцеляването е приоритет номер едно за всеки един от нас било човек или структура, било то фирма или политическа партия дори. БСП е опозиция, но като такава тя също трябва да се бори за оцеляването и борбата е жестока и отвътре и отвън. ДПС имат своите кръгове от фирми и нямат проблеми с финансиранията и режийните си разходи. ГЕРБ притежават огромен ресурс партийни каси – черни каси натрупали стотици милиони от такса „спокойствие“, рекет и лобизъм. Но хаосът не е само несигурност, хаосът е страх и от как могат да се използват лостовете на властта – бухалките, медиите и институциите. Страх от арести и дела страх от затвор и че натрупаните блага и активи могат да бъдат отнети. Страх от загубата на властови позиции именно това движи тези процеси.
Търговците на страха са по-страхливи от вас, повярвайте ми.

 

Стефан Пройнов: Не видях нищо друго на последните избори освен страх. Един се страхува да не загуби работата си, друг да не загуби благоразположението на властимащите към него, трети да не загуби пазарите си като всеки има страхове, а търговците на страх се оказаха най-страхливите, повярвайте ми. И има за какво да се страхуват, защото носят отговорност към хората. И ако не толкова голяма към обикновените хора то имат отговорност към така наречените техни хора. Да разгледаме политическите партии от друг ъгъл като фирми например някой са еднолични дружества, други акционерни дружества с ограничена отговорност да речем. За тази отговорност иде реч. Отговорност към държавата и към техният партиен апарат – хората без която тази фирма не може да съществува. Някой ще кажат, че затова е партийната субсидия, но е важно и кой как я разпределя, а с това поскъпване дали ще стигне за разходите им? Така на тези фирми се пада и отговорността за процесите в страната и ако си представим, че държавата е една лодка. Много е важно балансът в лодката да бъде подържан за да не се обърне лодката и да не се издавят всички в нея. Така едни клатят лодката, после други, но има момент, в който в лодката има много пробойни и опасността заради външни фактори лодката да потъне става голяма. Тогава идва време на компромис, такъв компромис подобен на този като избирането на виден Гербаджия за председател на Народното Събрание пък издигнат от БСП. На пръв поглед това изглежда безпринципно, но е важно и показателно.

Вежди Рашидов като фигура далеч не е подходящ за тази длъжност, напротив дори е един от най-неподходящите, какво ти разбира той от механизмите и начинът на водене на най-важната институция в страната ни. Но е показателно, че за да има действаш парламент, който да гласува онзи бюджет угоден за съществуването на държавата – И ПАРАЛЕНАТА ТАКАВА трябва да има действаш парламент. Корнелия Нинова създаде прецедент, с който си навлече много критики, но хората, които знаят какво е отговорност и как се носи за съдбата на фирма или бизнес как се запазват работни места и всичко създавано с десетилетия, а при БСП и повече ще я разберат.

Това е отговорна постъпка и държавническо мислене. Защото това бе проблем за държавата било то паралелната или тази нашата. Разумът показва, че има моменти, в които личната кариера и егото трябва да бъдат оставени на заден план в името на държавността. В името и на оцеляването на БСП като формат и структури. Тук не става дума за сделки с мафията или с ГЕРБ тук става дума за лидерско поведение на Нинова, което има за цел и снабдяване с нужният ресурс за оцеляването на БСП като партия. БСП се опитват, загърбвайки егото си и различията си да сложат ред в хаоса къде изкуствено създаден от ГЕРБ и ДПС, къде от външни сили и фактори. Оцеляването на лодката е важно, защото ако я няма България няма да има и партии и фирми. Сега и за Мафията и Бюджета да си кажем някой истини. Именно тези фирми, които очакват от постъпленията на Бюджета и работят с усвояване на фондовете захранват партийните каси на ГЕРБ и ДПС и ако от БСП сега привидно им помагат то те помагат на страната ни.

Защото 80% от Брутният вътрешен продукт се сформира именно от тях и ако не нахраним мафията България е във фалит, България се срива и като рейтинг, и като авторите, и като икономика. Та паралелната държава си има държава и ако не плащаме ще си отидат всички държави. За олигарсите и бизнесмените е лесно дори да обявят фалит имат пари всеки по отделно да си живее в чужбина, но ние нямаме къде да отидем, ние не можем да напуснем лодката.

Дали ще има безпринципни коалиции или прегръдки на врагове, дали ще има експертни кабинети или коалиции на малцинства всичко това е опаковката на тази истина, в която става дума за оцеляването на страната ни на този етап. Кой ще сложи ред в хаоса? Дали ще са БСП и Корнелия Нинова в този момент не е важно. Не е нужно да си важен лидер с его и инат, важно е да си нужен в този момент на страната си, на партията си, на семейството си на всички нас. Те няма да ВИ кажат, че за 30 години са фалирали държавата, но спасявайки паралелната държава спасяваме и другата – тази нашата. Стефан Пройнов: Аз си мисля, че ред в хаоса няма да се сложи скоро ред, в който да сме като капиталистическите страни онези уредените демокрации, но поне хаоса да не бъде див капиталистически и да се изяждаме помежду си за оцеляването си. Само БСП може да сложи ред в хаоса, но трябва всички да загърбим различията си и да се обединим за спасението на страната ни.


Както казва една депутатка от ГЕРБ: „Не пипайте организираната престъпност, ще настане хаос, ще настане хаос, който.

Вижте вие си играете, но хаосът, който ще предизвикате в съдебната система ще е още по-голям.” Аз бих добавил, че хаосът не е само в съдебната система и в цялата страна ще е пагубен. Колкото и грозно да звучи това все повече ми прилича на грозната истина за мафията и хаосът в страната ни.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар