Великден остава без туристи, туроператорите притеснени

в Новини

Невъзможно е да се подготвим за пътуване, щом правилата се променят ден за ден. Това заяви пред БНР председателят на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти Димитър Попов.

Той обясни, че обикновено при въвеждане на определено изискване, като PCR тест, се дават няколко дни толеранс, за да могат хората да се подготвят.

Попов разказа за случай, при който българи, пътуващи с автобус към Франция, е трябвало да се върнат у нас, тъй като по време на пътуването им Франция е въвела изискването за отрицателен PCR тест за коронавирус при влизане в страната от държави членки на ЕС.

Той изтъкна, че е много важно да има предвидимост, такава обаче по негови думи нямало у нас.

Като друг сериозен проблем Попов посочи, че в цяла Европа налагането на някакви мерки е за времеви период от най-много три седмици. В България обаче министерството на здравеопазването е направило PCR тестовете задължителни до 30 април.

С такова послание означава, че няма да има туристи до 30 април, Великден остава без туристи, обобщи той.

По негови думи, щом се налагат такива ограничения, незабавно трябва да се обявяват и мерките, с които ще бъде компенсиран туристическият бранш за загубите, които ще понесе.

Той обясни, че всички резервации вече са в последната минута и в тези условия е невъзможно да се работи.

Според него проблемите на туристическия бранш ще започнат след 15 март, защото мерките продължават да се бавят и парите все още не са стигнали до тях.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от Новини

Отидете горе