Викинги в задният двор

в История


Викинги в задният двор При почистване на задният си двор г-н Norberg попада на каменни плочи под купчина пръст. Той попада на гроб, най-вероятно принадлежащ на някой ковач, погребан в Sogndalsdalen, Норвегия (събитието е докладвано от NRK).

Гробът е намерен от г-н Leif Arne Norberg, веднага е проучен от археолози . Археолозите откриват клещи, чук и брадви принадлежащи на погребаният ковач. Древните са имали обичаи на занаятчиите да слагат инструменти в погребенията за да могат да работят и на онзи свят.

Викингите са известни със тяхната сила и мъжественост, но викингските мечове са известни и с големите си размери този меч обаче е с нормална големина, което показва, че ковачът не е бил от най-едрите мъже, което се потвърждава и от големината на скелътът му.

Откриваните викингски мечове понякога са с големина на острието над 120см. И тегло около 20 килограма. Можете да си представите какъв свиреп и огромен войн може да върти такова тежко оръжие в битка, а за пораженията от такова оръжие може да се каже, само че са силно смъртоносни.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар