Вицепрезидентът Йотова: До момента предизборната кампания стои встрани от важните въпроси за държавата

в България

Вицепрезидентът Йотова: До момента предизборната кампания стои встрани от важните въпроси за държавата Вяла е предизборната кампания, до момента стои встрани от дневния ред на държавата.

Не чуваме нови послания, няма промяна и в стила – вместо разговори за възможности за пресечни точки, продължават конфликтите между партиите и персоналните обиди и квалификации. Това коментира пред журналисти във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя призова партиите, които се борят за доверието на хората, да предлагат решения на най-важните въпроси – как да се справим с инфлацията, как да запазим поносими цените на горивата, как ще запазим и развиваме българския бизнес и българската икономика.

Вицепрезидентът отново подчерта позицията на президентската институция, че България като парламентарна република се нуждае от редовно правителство, гласувано от Народното събрание.

На въпрос за доклада на Държавния департамент на САЩ в частта за България Илияна Йотова заяви, че в него няма нищо изненадващо. „Докладът съдържа известни факти и се позовава на конкретни казуси, посочвани от наши неправителствени организации и от българския омбудсман.

Призовавам да прекратим практиката, която започна с докладите на Европейската комисия, да чакаме някой отвън да ни посочи кривиците. Трябва ние да имаме волята да решаваме проблемите си“, подчерта вицепрезидентът.

Запитана за войната в Украйна и изпращането на оръжие от България, Йотова заяви:

Чакаме партиите да се определят по отношение на тези въпроси. Министерство на отбраната стриктно спазва решението на Народното събрание за военната помощ за Украйна – България ще помага според възможностите си.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар