Вятърът на промяната задуха в Ирландия

в Свят

Лявата ирландска партия Шин Фейн, привърженик на обединението със Северна Ирландия, е начело на допитване до общественото мнение в навечерието на парламентарните избори в страната, които ще се проведат в събота, предаде АФП.

Това се случва за първи път през тази предизборна кампания.

Според анкетата на Ипсос Ем Ар Би Ай, публикувана във в. „Айриш таймс“, Шин Фейн, бивше политическо крило на Ирландската републиканска армия, се ползва с 25-процентно доверие.

Така партията изпреварва двете големи центристки политически сили, които сега управляват заедно страната – Фина Фойл (23 процента) и Фина Гейл на премиера Лио Варадкар (20 на сто).

Евентуална победа на Шин Фейн на изборите би се смятала за историческо постижение. Тя едва ли ще може да управлява сама, но би могла да изиграе ключова роля във формирането на коалиционно правителство.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*