В Перник нямат вода, вдигнаха и цената, а сега пият и вода с „Ешерихия коли“

в България

Четирима перничани от квартал „Проучване“ са приети в болница, след като са пили вода от чешмата.

Те са поставени на лечение със системи, а за случаите са уведомени регионалните здравни власти, предаде БНР.

Вчера водоподаването към квартала беше спряно заради установено замърсяване с бактерията „Ешерихия коли“.

До края на деня се очаква да бъде възстановено водоподаването в квартала.

Това съобщи в интервю за „Хоризонт“ кметът на града Станислав Владимиров. Той обясни, че въпреки обещанието в празничния ден водният режим в града да бъде облекчен, това не се е случило.

“Имаше малко по-голям приток към язовир “Студена“ и пречиствателната станция не успя поради замътяването да подаде по-рано качествена питейна вода към перничани. Но молбата ми, аз разговарях с ръководството на ВиК, утре малко повече часове перничани да имат вода,“ обясни градоначалникът.

Станислав Владимиров съобщи, че веднага след Нова Година ще започнат процедурите по ремонт на пречиствателната станция, за който държавата вече отпусна малко над 3 млн. лева.

“ВиК специалистите, тези които изпрати държавата, чрез държавна фирма “Монтажи“ и лично командироването на министър Караниколов, установиха в рамките на около 2 км много голям теч в порядъка на около 100 литра в секунда. Това е една трета от количеството, което се подава към община Перник в момента във воден режим. От снощи бяха предприети мерки със специализирана техника, която да установи и локализира теча. Надявам се в рамките на няколко дни да се установи откъде идва тази огромна загуба на питейна вода“, каза кметът.

До няколко дни се очаква резултатът от проверката дали е имало нерегламентирано отклоняване на вода от предприятието „Стомана индъстри“.

Източник: Епицентър.БГ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*